Известие

Collapse
No announcement yet.

Не ще да върви - вероятни причини.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

В конкретния случей или променливата геометрия на турбината се ебава или дебитомера - аз бих проверил първо дебитомера. Макар че с чип турбината вижда бая зор
    0888 232 484 - Бобо Extreme Service
    sigpic
    Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от ninormal
      Моята е същата до 3000 оборота я няма баща ми питал уж специалис т Алфист от Пловдив и той му казал,че е направено с цел дане се товарят валовете и за икономия ама нещо неми се вярва
      Кажи ми моля те, кой е този специалист по АЛФИТЕ в ПЛОВДИВ, че искам да я диагностирам моята.
      ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
      sigpic
      ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Don't know

Нещо не набират тези колици.....
        Знае ли човек
        EX 156 1.6 TS

Comment

не сте сами!!!

офффффф и моята е същата! като натисна педала на гаста на светофара и ....нищо...даже тръгва леко да се дави, натискаммммм аз до дупка и нищо, преодолява задавянето и започва да набира (това се случва за 4-5 сек.) За бърз старт от спокоино състояние на колата (800-850 обр.) съм забравил отдавна! За да тръгне с препилване трябва да я форсирам (на сжетофара ) до 2000-2500, че и от горе!
          А за проблема с оборотите (където играят) и аз го имам, на диагностиката, НИЩО!!!
          Бобоооо, помагай!
          п.с. ще ти звънна скоро, то се е видело!
          156 2.0 TS '99 (бивша) 147 1.6 (НАСТОЯЩА)

Comment

Re: Don't know

Първоначално публикувано от DJraceman
            Нещо не набират тези колици.....
            Знае ли човек
            Да ви кажа май не6то не са ви в ред колите за да не набират.Мойта пили гуми на 1-ва и 2-ра без много зор,а и до 3000об/мин върви идеално.Досега съм карал 8 модела коли е Алфата е най добра на ускорение.Направете си диагностика и ги стегайте Алфите 4е се излагате, като правите сравнения с некви Пасати,тромавите БМВ-та та чак и кошници като Вектрите
            Alfa Romeo156 1.8T.Spark SportPacket
            Ducati ST2

Comment

при JTD най вероятно е дебитомера, на всеки 50 60 хиляди се прецаква и колата става по бавна леко по леко и не се осе6та докото не стане фрапира6то. Препоръчва се смяна на възду6ния филтар на всеки 5000км и няма да има проблеми.

Comment

Декс - нещо не е наред - трябва да набира без проблем, и да няма проблем със 318 ис - 140 к.с , камо ли с 115 к.с
                2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Колеги имам 1.8 и 2.0. С 1.8 правя въпросното БМВ мармалад. 2ката обаче ми по не е демаражна! Сега ще сменя дебитомерът да видя за какво става дума!
                  п.с. С чисто нови жълти конита съм вече!!! Не мърда в завой!

Comment

добреде то и моята я няма никаква,една вецтра 2.0 турбо дизел ме бега.амм на моита и има нещо щот неще дасе набира след 4 000 оборота.помагаите моля.на диагностиката всичко показва ок.благодаря
                    Mercedes W202 - 200kompressor 99'
                    Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
                    Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

Смени дебитомера сложи чип и си ти
                      156 1,8 ТS 99
                      Nissan Murano 2005

Comment

Колега novachev,тожа нещо само го прави на бензин!а на газ се набира постабилно няма го това тармозене защоли е така??? помагаи.Благодаря
                        Mercedes W202 - 200kompressor 99'
                        Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
                        Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

Защото на газ не работи дебитомера и дюзите не работят вземи ако можеш от някой колега и пробвай с неговия дебитомер ако с него върви по добре сменяй и така а щом имаш газ по добре без чип
                          156 1,8 ТS 99
                          Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от ludkanar
                            Колега novachev,тожа нещо само го прави на бензин!а на газ се набира постабилно няма го това тармозене защоли е така??? помагаи.Благодаря
                            ...хм, колега, не се ли сещаш ,че като не го прави това на газ, начи малко са ти се позасъхнали дюзите.....
                            ... и още нещо бих споделил...реално, като се оплаквате,че не са ви бегачки, а на диагностиката всичко е 6 ... някой сети ли се да си измери реалната компресия....
                            156-2.4-JTD-99;
                            156-2.4-JTD-SW-01;

Comment

Аз бих погледнал и ламда сондата, при мен подаваше грешна информация и колата беше зле.Смених я и имах чувството че току що я бях купил от магазина.Много вървеше, често ако сте махали катализатор сондата почва да приема различна информация , заради наситеността на въздух.....нещо такова, имаше тема в БМВ такава, когато я прочетох отидох и НАЙ ИНТЕРЕСНОТО бе . че не отчете грешка при диагностиката...Въпреки това се оказа сондата....+ махането на катализатора и един спортен филтър тогава - колата доста по оправи динамиката до 3,000 об....иначе нали знаете : The fun starts @ 3000! )
                              Успех на всички..
                              настояща - BMW 3er
                              ex. Alfa Romeo 156 - 2006-2007
                              ex. Alfa Romeo 164 - 2000 - 2005

Comment

Working...
                              X